top of page

Vízzel tisztítható-e a vízzel tisztítható?

Frissítve: 2019. febr. 21.

Igen, bár vannak buktatók. az első és legfontosabb, hogy nem összekeverendő a vízzel tisztítható (Aqua Clean) és a vízlepergető (Water Proof) kárpit. Na de miért?


A vízzel tisztítható kárpitok egyszerűen csak vízzel is tisztíthatók, míg a vízlepergető szövetek impregnáltak, taszítják a vizet. Hogy meddig tart az impregnált réteg arról egy másik rovatban írunk. Szinte mindegyik szövetet le-, vagy ki tudjuk mosni, DE! és itt jön az Aqua Clean lényege:Nem marad folt a kárpiton. Csak vízzelA szöveteken egy normális bútorboltban minden tulajdonság fel van tüntetve, illetve ha nincs, az értékesítőnek tudnia kell. Persze itt nem a hasra ütés szerűen előadott "szövet marketingre" gondolok, hanem bizonyított tényekre (pl.: gyártó oldala, videó tesztek esetleg a helyszínen bemutatva). A vízzel tisztítható szövetek tulajdonsága, hogy CSAK VÍZZEL mindenféle vegyi folttisztító anyag használata nélkül is eltávolíthatóak a foltok, mint például a ketchup, zsírkréta, rúzsfolt vagy a cukros narancslé. Ezen tulajdonsággal rendelkező kárpitokat általában az alábbi eljárás szerint tisztítani:


A tisztítás 3 fázisa folyékony foltok esetén (ketchup, vörösbor, narancslé...)

1. Itassuk fel a folyadékot papírtörlővel.

2. Fújjuk le a felületet vízzel

3. Várjuk kb. 15 percet míg megszárad.


Hogy miért nem tisztítható?

Ez igen egyszerű, - gondoljunk csak bele, mikor hideg vízzel próbálunk elmosni egy egyszerű serpenyőt - hiszen a víz nehezen oldja a zsírt/olajat.

Ha szeretünk a kanapén, szinte fekve enni-inni érdemes víztaszító/vízlepergető (Water Proof) anyagban gondolkodni.


Mi az ESTILO-nál használttól függően ajánlunk és javaslunk szöveteket, hogy senki ne érjen meglepetés, hiszen mindenkinek más az igénye és az életmódja.

Egyedi, mint a mi magunk.



649 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page